Een inventaris maken van uw bezittingen in Antwerpen

Wanneer het tijd is om te verhuizen, is het handig om te weten wat u bezit. Weten wat u hebt en wat u zal verhuizen naar uw nieuwe locatie kan u zeker helpen bijvoorbeeld bij het kiezen van de juiste vrachtwagen, of het krijgen van een goede offerte, waarmee u uw verhuizing naar of vanuit Antwerpen kunt plannen. Bent u op zoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf om mee te verhuizen? Kies dan voor Verhuisbedrijf Antwerpen.

Wanneer u gaat verhuizen moet u met zoveel zaken rekening houden. Bij een verhuizing wordt het nemen van een volledige inventarisatie namelijk vaak wordt over het hoofd gezien. Laat dit niet gebeuren wanneer u gaat verhuizen, want er zal echt schelen wanneer u dit wel op orde heeft.

Top 3 Redenen om uw bezittingen te inventariseren tijdens de verhuizing

Voordat u begint met inpakken, kunt u het beste een inventarisatie maken van al uw bezittingen. Hier zijn drie redenen waarom een volledige inventarisatie belangrijk is bij een verhuizing:

Weten wat u nodig hebt

Verhuizen naar een nieuwe plek betekent vaak dat u nieuwe spullen moet kopen om de ruimte te vullen. Een inventaris van uw bezittingen laat u zien wat u hebt en wat u nodig hebt.

Efficiënter in- en uitpakken

Met een inventaris van alles wat u bezit, kunt u uw spullen efficiënter in de juiste categorieën inpakken. En als u alles goed labelt, wordt ook het uitpakken een stuk eenvoudiger.

Voor de verzekering

Als er tijdens de verhuizing iets met uw spullen gebeurt, heeft u waarschijnlijk een verhuisinventaris nodig voor het verhuisbedrijf en de verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat u voor de verhuizing bij beide bedrijven navraagt wat zij nodig hebben voor uw inventarislijst.

Terwijl deze drie redenen het gemakkelijk maken om te zien waarom u een verhuis inventaris van uw bezittingen zou moeten hebben, zult u ook in staat zijn om een meer accurate verhuis offerte te krijgen wanneer u de verhuizers precies kunt vertellen wat er zal gaan.

Een paar eenvoudige manieren om uw verhuisinventaris op te maken

Er zijn verschillende manieren om een inventaris op te maken en u wilt er zeker van zijn dat u begrijpt wat uw verhuisbedrijf en de verzekeringsmaatschappij zullen eisen. Hier zijn drie eenvoudige manieren om uw inventaris op te maken.

Stof en papier

De ouderwetse manier werkt misschien het beste voor u. Pak gewoon een klembord of notitieblok en schrijf op wat u bezit. U kunt categorieën maken voor verschillende items en een eenvoudige beschrijving toevoegen.

Excelsheet of andere spreadsheet

Een spreadsheet maakt het gemakkelijk om je inventaris te organiseren en op te slaan op je computer. Het werkt ongeveer zoals pen en papier, maar voor sommige mensen is het makkelijker om een programma op de telefoon, tablet of computer te gebruiken in plaats van het met de hand te schrijven.

Inventarisatie apps

Er zijn verschillende apps die u aan uw smartphone of tablet kunt toevoegen voor het maken van een inventaris. Een van de beste apps is de Woninginventaris-app, die beschikbaar is voor iOS. Deze app helpt je om je bezittingen van de ene kamer naar de andere te catalogiseren. Het kan zelfs helpen om het gewicht en de kubieke voet van uw items te schatten voor verhuizers.

Een paar alternatieve apps om te kiezen zijn:

  • Sortly (iOS en Android)
  • Nest Egg (iOS)
  • Magic Home Inventory (Android)
  • Momento Database (iOS, Android, en Desktop)

Elk van deze apps zal het nemen van een huis inventaris voordat u verhuist heel gemakkelijk maken.

Video / foto inventaris

Een andere methode, die vereist kan zijn door uw verhuisbedrijf en verzekeringsmaatschappij, is het maken van een video- of foto-inventarisatie. In plaats van of in aanvulling op het documenteren van de dingen die u bezit, kunt u videobewijs opnemen of een foto maken van alles wat u bezit.

Hoe u ook te werk gaat bij het maken van uw inventaris voordat u verhuist, dit is een essentiële stap die u wilt nemen. Er zijn veel goede redenen hierboven genoemd voor het maken van een huis inventaris en uw inventarislijst zal tal van voordelen bieden.

Leave a commentVerhuisservice Antwerpen

Zorgeloos en comfortabel verhuizen voor de laagste prijs in Antwerpen en regio. Onze professionele verhuizers hebben ruime ervaring en met onze laagste prijsgarantie betaald u nooit teveel.

Bereikbaar

Maandag t/m vrijdag:
9:00-18:00
Zaterdag:
10:00-14:00
Zondag:
Gesloten

Contact

Verhuisbedrijf Antwerpen

+31852013070 info@verhuisbedrijfdirect.nl

Copyright 2020 Smoop Marketing ©  Alle rechten voorbehouden